Verzorging - African Breeze®

Onder het merk African Breeze worden planten verkocht met Afrikaanse roots. Op onze site vind je verschillende planten zoals: Ornithogalum Dubium, Albuca Spiralis, Scilla Peruviana en nog veel meer! Elke plant heeft zijn eigen bijzondere uitstraling.

Als jij de hele African Breeze collectie wilt zien… Klik dan hier.

Zambian Carnivore Programme (ZCP)
Het Zambian Carnivore Programme is een project in Zambia wat als voornaamste doel heeft om de grote Carnivoren te beschermen. Veel dieren raken hun leefgebieden kwijt door de ontwikkelingen van de afgelopen decennia. Het ZCP probeert stroperij tegen te gaan. Om te helpen wordt een deel van de omzet van African Breeze gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds.

De verschillende planten:

Ornithogalum Dubium
Deze plant is afkomstig uit Zuid-Afrika. De Ornithogalum Dubium bloeit met trossen van oranje bloemen. Het Griekse woord Ornis of Ornithos betekent namelijk vogel en het woord Galum betekent melk. In Nederland wordt de plant daarom ‘vogelmelk’ genoemd. In Engeland kent men de Ornithogalum Dubium als ‘Star of Bethlehem’.

Klik hier om het product te bekijken!

De plant kan goed tegen licht. De Ornithogalum Dubium is bedoelt als kamerplant. Zeker in de winter is het belangrijk om de plant niet buiten te laten staan. De plant kan het beste matig water krijgen. De potgrond moet ligt drogen tussen de gietbeurten in. De bewatering in de wintermaanden moet minder zijn. Extra voeding in de lente en zomermaanden helpt voor de optimale verzorging van de Ornithogalum.

Ornithogalum Thyrsoides
Ook deze plant is afkomstig uit Zuid-Afrika. De Ornithogalum Thyrsoides bloeit met trossen van witte bloemen. De naam is een verwijzing naar de spiesvormige bloei (thyrse). De plant is ook bekend als Zuidewindlelie.

Klik hier om het product te bekijken!

De Ornithogalum Thyrsoides kan net als de Dubium goed tegen licht. De plant is niet winterhard en moet dus binnen overwinteren. De Thyrsoides heeft regelmatig water nodig. De uitgebloeide bloemen kan je eraf knippen. Hierdoor wordt de plant gestimuleerd om weer nieuwe bloemen te laten groeien. Als de Thyrsoides in bloei is kan het ook gebruikt worden als snijbloem in een boeket. Extra voeding in de lente en zomermaanden helpt voor de optimale verzorging van de Ornithogalum Thyrsoides.

Scilla Peruviana
De Scilla komt van nature voor in Noord-Afrika. Het is een plant uit de aspergefamilie (Asparagaceae). De plant heeft paarsblauwe bloemen. Sterhyacint is een andere naam voor de Scilla Peruviana.

Klik hier om het product te bekijken!

De plant staat het liefste op een lichte plek. De Scilla Peruviana wordt vaak gebruikt als kamerplant. Doordat de Scilla lage tempraturen (wel boven 0 graden) kan verdragen, kan de plant vroeg in het jaar al naar buiten. De plant heeft regelmatig water nodig, maar de Scilla houdt niet van te natte aarde.

Albuca Spiralis
De Albuca Spiralis Frizzle Sizzle is een woestijnplant afkomstig uit Zuid-Afrika. De plant heeft uniek gekrulde bladeren met crème-lemon kleurige bloemen. De plant heeft zelfs een kleine limoen/citroen geur. In Nederland is de plant nog niet erg bekend. Weinig tuincentra hebben deze plant in hun assortiment.

Klik hier om het product te bekijken!

Deze plant houdt van zonlicht. Het is een woestijnplant en daarom heeft het weinig water nodig. Één keer per twee weken water geven zal genoeg zijn voor deze plant. Ook kan de Albuca Spiralis buiten staan. Het moet dan niet kouder zijn dan 5 graden.