Verzorging - No Water Flowers®

De Amaryllis (Hippeastrum) in wax worden op een speciale manier gemaakt. De mooiste en grootste amaryllis bollen worden uitgezocht. De bollen moeten aan speciale eisen voldoen om als wax Amaryllis te kunnen groeien. Als uiteindelijk de goedgekeurde bollen na een speciale behandeling gaan bloeien wordt er een waxlaagje omheen gedaan. Die waxlaag moet niet te warm zijn, want dan beschadigd de bol. Als de waxlaag te koud is zal het eindresultaat niet mooi zijn doordat de wax niet mooi om de bol vloeit. De waxlaag heeft verschillende functies. Ten eerste is de waxlaag er voor de decoratie. Er wordt veel geëxperimenteerd waardoor er inmiddels allerlei verschillende bollen beschikbaar zijn. Ten tweede zorgt de waxlaag ervoor dat de bol niet uitdroogt. Alle voedingstoffen blijven in de bol zitten en gaan niet verloren.

Wil je het assortiment zien? Klik dan hier.

Oorsprong en naamgeving:
De bollen die wij Amaryllis noemen, heten eigenlijk Hippeastrum. De Hippeastrum heeft zijn naam te danken aan het woord ‘hippeas en astrum’, wat betekent ‘ridder’ en ‘ster’. Hierdoor is de Nederlandse naam van de Hippeastrum ook wel ‘Ridderster’. In Amerika staat de bol bekend als de ‘Naked Lady’ door de kale steel. De Hippeastrum (Amaryllis) komt oorspronkelijk uit de subtropische en tropische gebieden van Zuid-Amerika. De echte Amaryllis heeft zijn oorsprong in Zuid-Afrika. 

Hoe verzorg ik mijn No Water Flower?
De wax Amaryllis is heel eenvoudig te verzorgen. Het zit al in de naam van het merk No Water Flowers. Je hoeft deze bol geen water te geven, want alle voedingsstoffen zitten al in de bol van de Amaryllis zelf. Zorg ervoor dat de wax Amaryllis op een warme en lichte plek staat. Niet in te heet direct zonlicht en niet in een te koude schaduw plaats. Een kamertemperatuur van circa 21 °C zou perfect zijn voor deze plant. Bij de No Water Flowers zit ook een standaard onder de bol. Deze standaard zorgt ervoor dat de bol niet omvalt, ook niet als er zware bloemen uitkomen. Elke dag zie je verschil in de knop van deze Amaryllis bol. Na 3 tot 6 weken zullen er mooie bloemen uit de No Water Flower komen, zonder dat je er veel voor hebt moeten doen. Het enige waar je op moet letten is dat de steel van de Amaryllis niet helemaal scheef groeit door het licht. Draai daarom af en toe de bol zodat hij niet helemaal scheef komt te staan.